?

Log in

No account? Create an account
juhannus
Melkein rajalla
...eli kuinka selvitä kun ne puhuvat sinulle sitkeästi ranskaa.
Ah' tää kaikki hurmaa ja huumaapi pään 
ke 26/12/2007, klo 12:23
ptitefille
Totesin aiemmin, ettei Suomessa ole mitään eksoottista.
Joudun perumaan puheeni.
Suomi on onnettomien joululaulujen luvattu maa, ja se on asia, jota joulu joulun jälkeen joudun ihmettelemään. Ilmeisesti olen ymmärtänyt jotakin väärin, kun olen luullut, etta joulun pitäisi perimmiltään olla ilon juhla. Vapahtaja syntynyt teil', halleluja ja niin edespäin.

Vaan, kun pieni ulkomaanelävä saapuu kuraiseen kotomaahan, jossa hanget korkeat nietokset ovat vain muistikuva, radiota ei uskalla avata:

Kah, vain hetken kestää elämä ja sekin synkkä ja ikävä. Ylimmän juhlan aikana laps' hankeen hukkuu unhoittuu. Vaan, kuka kulkee nyt yksinään kalmistoon, kuka yksin näin kylmässä on? Pieni lapsonen vain, joka näin kiiruhtain jälleen kynttilän haudalle tuo, sillä maailman kautta kuljemme laulain, taivasta kohti matka vie.

Ei ole lintulaudan varpunenkaan lintu tästä maasta, vaan tulee taivahasta.
Mut ylhäällä orressa vielä on vain se häkki mi sulkee mun sirkuttajain, ja vaiennut vaikerrus on vankilan; oi, murheita muistaa ken vois laulajan! Turhuuden turhuus kaikki on, niin turhaa touhu tää; me kylmin käymme sydämin, laps' sivuun vain jos jää.

Soi huurteessa helinä huilun, niin kirkas on tähtinen yö. Hän kulkenut on yli kuilun, maa taivaalle kättä nyt lyö. Kerran loppuun satu joulun saa, suru silmiäni sumentaapi. Kerran silmäin täyttää kyyneleet, virtaa vuolahina tuskan veet.

Nyt köyhän niinkuin rikkaan luo suloinen joulus tuo!


Ok, tunnustettakoon, että tänä vuonna Sylvian joululaulu melkein herkisti...
Comments 
ke 26/12/2007, klo 13:27 (UTC)
kuka lie
Olen tässä vähän pohtinut samaa :D Mutta kai tämä ympärivuotinen melankolia sitten on sitä suomalaisuutta, josta nyt pitää ottaa kaikki, ööh, ilo irti. Ja onneksi on Pikkuoravien joululaulu ja Jari Sillanpään joulupotpuri! :D

/Tiia
ke 26/12/2007, klo 13:49 (UTC)
Hörh. Jos joskus minua satutaan epäilemään jostain terroriteosta, niin älkää kertoko CIA:lle, että Pikkuoravien joululaulu on mitä tehokkain kidutuskeino...
la 29/12/2007, klo 17:57 (UTC)
kuka lie
Onnellista ja hauskaa uutta vuotta!! Huomasin tuossa sun sivupalkissa että Milanon kohdalla olit laittanut tosi kivasti tiramisua ja terapiapitsoja Milanossa, ja nyt, pitkän harkinnan jälkeen muokkasin blogini nimeä ottaen siihen mukaan tuon tiramisun. Se tuntui ja näytti niin oikealta! Juuri siitä meidän perheen arki on tehty monena hankalana päivänä :)joten lainasin tuota tiramisua vähän ;) ethän pahastu?

Paljon paljon terkkuja ja lämpöisiä ajatuksia!! -milano
ke 02/01/2008, klo 11:42 (UTC)
En tokikaan, sehän on suorastaan kunnia.
Hyvää uutta vuotta myös Milanoon ;)
su 30/12/2007, klo 15:06 (UTC) - Anne Helvetiasta
kuka lie
Suomi on varmaan myös ainoa maa, jossa itsenäisyyspäivänä vietetään surujuhlaa. Tietysti se siitä ajanmittaan iloksi muuttuu, kun viimeisen sotaveteraanin viimeisetä leskestä aika jättää.
ma 31/12/2007, klo 18:36 (UTC)
kuka lie
Onhan nuo joululaulut aika kummallisia ja osa virsimäisiäkin =tylsää.

Luin blogiasi vähän sieltä ja täältä, hyvältä vaikuttaa!:) Ranska on mielenkiintoinen maa, vaikka kieli ja ihmiset tosiaan vähän outoja ja vaikeita kyllä.

Hyvää Uutta Vuotta!

(www.coloredelmare.blogspot.com)
ke 02/01/2008, klo 11:44 (UTC)
Tosin, kaikesta tästä pitänee ottaa Eppujen (tai vaikka Yön)tapaan kaikki ilo irti. Kyllä minä ainakin iloitsisin melankoliasta jos murheellisilla lauluilla saisi kultalevyjä...
This page was loaded syysk 15. 2019, 2:40 pm GMT.