?

Log in

No account? Create an account
juhannus
Melkein rajalla
...eli kuinka selvitä kun ne puhuvat sinulle sitkeästi ranskaa.
J'accuse! 
to 17/01/2008, klo 19:14
ptitefille
Minä syrjin.
Polkupyöräilijöitä ikään, kokoon ja ihonväriin katsomatta.
Jalankulkijoita vielä enemmän. Paitsi tietenkään itseäni...

Ajelen käytännössä joka päivä pyörällä kaupungin läpi johonkin suuntaan, ja joka ainoa kerta aiheuttaa minussa patoutuneita agressioita:
- Jos kävelet neljän hengen seurueessa keskellä pyörätietä, minulla on oikeus soittaa kelloa ilman että tarvitsee palkokasvia vetäistä hengityselimiin. Herneytyisit vielä enemmän jos ajaisin päälle.

- On ihan mukava että ajat sillä pyörälläsi pyöräväylällä. Vastaantullessasi en kuitenkaan voi tietää mistä Englannista olet kotoisin, mutta informaatioksesi kerron, että Ranskassa on oikeanpuoleinen liikenne! Koskee myös pyöräilijöitä.

- On ikävää että kärsit kroonisesta niska- ja silmätulehduksesta, mutta jalankulkijuus ei oikeuta lopettamaan liikenteen seuraamista. On oikeasti kohtuullisen kettumaista kun kesken kävelyn teet u-käännöksen suoraan pyörän eteen tai leikit muuten vain nykytanssijaa. Toivottavasti et harrasta samaa ratissa olessasi.

- Kuusivuotiasta potkulautailijaa ei ole pakko ulkoiluttaa kaupungin vilkkaimmalla pyörätiellä kello puoli kahdeksan aamulla. Se saattaa oikeasti olla vaarallista, etenkin lapsukaiselle. Minä en omista kristallipalloa voidakseni ennakoida lasten kaikki aikomukset.

- Jos kävelet sujuvasti päin punaisia valoja, tööttäävälle autoilijalle on ihan turha syytää kirosanalitaniaa. Hän on oikeassa, sinä tällä kertaa väärässä.

- Ja extrana: dissaan myös syvästi sitä ihmistä, joka keksi, että puhelimeen voi laittaa mp3-soittimen kaiuttimella. Joka hiivatin kerta kun minä kuljen tramilla, samaan joukkoon mahtuu joku perssilmätön pentu (anteeksi kielenkäyttöni), jonka on pakko päästä jakamaan viimeiset hittinsä muiden matkustajien kanssa. Joku kerta sanon pahasti ja kahdella kielellä.
Suomeksi kiroaminen tehoaa aina.

Lopuksi tilanteeseen sopiva Voutchin piirros:


Psykologisi tässä hei! Luin juuri äsken blogiasi, ja viestini on seuraava:
Meidän pitää tavata mahdollisimman pian. Toistan, mahdollisimman pian.

Comments 
pe 18/01/2008, klo 15:49 (UTC) - Lisää uusia tuttuja, kivaa!
kuka lie
Minullahan näyttää kohta olevan enemmän ulkosuomalaisia kuin kotoisia lukijoita! Kiva, että ilmoittauduit!

Tiedän, että Firefoxillekin on suomenkielinen oikoluku, mutta jostain syystä se ei suostu minulle asentumaan (Mac, mutta sen ei kai periaatteessa pitäisi haitata). Useita kertoja olen yrittänyt ja aina se asennus lopuksi herjaa. Siksi siirtyminen Sfariin. Voin yrittää kurkata Commentsien asetuksiin, mutta pahaa pelkään, etten onnistu isontamaan fonttia, ne tyylit nääs, enkä ole mikään koodivelho. En todellakaan! Kun vuosia sitten yritin vaihdella fontin väriä vähän paremmin erottuvaksi, sain vahingossa vaihdettua vihreän yläpalkin punaiseen, mutta teksti säilyi hailakan harmaana!

terkuin
la 19/01/2008, klo 10:36 (UTC) - Re: Lisää uusia tuttuja, kivaa!
Pitää ruokapalkata joku nuori atk-tuntija tekemään homman. Itte saa olla piällysmiehenä ;)
la 19/01/2008, klo 11:40 (UTC)
kuka lie
Vastavierailulla käymässä. :) Pitää palata ajan kanssa lueskelemaan enempi...vaikuttaa kiinnostavalta.

-päivänsäde-
su 20/01/2008, klo 13:04 (UTC)
kuka lie
Täällä Oulussa on juuri samat ongelmat kevyen liikenteen väylillä kuin mitä ylempänä kuvailit. Varsinkin nyt, kun on liukasta ja jostain syystä kaupunki on päättänyt hiekoittaa vain tien keskiosan. Eli tällä hetkellä kaikki pyöräilevät/kävelevät keskellä tietä minimoidakseen kaatumisen vaaran. Tämä kylläkin kasvattaa muita riskejä.

Lisäksi Oulussa on ongelmana se, että ihmiset, jotka käyttävät busseja, eivät ymmärrä, että kun bussiin mennään sisälle tai sieltä astutaan ulos, ei ole kovinkaan järkevää säntäillä keskellä tietä ympärilleen katsomatta.

Käsittelet muuten hyviä aiheita täällä, keskivertoa parempi blogis siis. :)


-Nina Oulusta
ma 21/01/2008, klo 11:13 (UTC)
Kiitän ja kumarran, kesken ruokatunnin ja asiakastyytyväisyyskyselyn sanamuotojen viilauksen on mukava lueskella moisia kommentteja :)
This page was loaded syysk 15. 2019, 2:41 pm GMT.